Unibet moderbolag ger £ 27,3m förlust som säsongen av dyster fortsätter

Aston Villa säsong av död och dumhet fortsätter efter det att klubbens moderbolag, Reform Acquisitions Limited, hade gjort en förlust på 27,3 miljoner kronor för året som slutade 31 maj 2015. Figurerna målar en dyster bild av en klubb som är nästan säker på att vara förvandlades från Premier League och inkluderar inte överföringar förra sommaren när Villa fick £ 40,5m för Christian Benteke och Fabian Delph men spenderade över 50mkr på nya Unibet odds bonus signeringar. Randy Lerner köpte Villa 2006 och har försökt sälja klubben under ett antal år.Under det föregående året 2013-14, Reform Acquisitions, Lerners brittiska baserade holdingbolag som äger Villa, redovisade förluster på 3,9 miljoner kronor, en minskning betydligt från 52 miljoner kronor, och intrycket var att klubben hade stabiliserats. Rémi Garde uppmanar Aston Villaägaren Randy Lerner talar med fans Läs mer

Den senaste finansiella rapporten, som går in i säsongen 2014-15 när Villa slutade 17: e lägsta slutliga positionen i Premier League-tabellen – och nådde FA Cup-finalen visar Unibet spelbolag online att saker har regresserat på och utanför planen, och rädslan för att många av klubbens anhängare kommer att vara där kunde bli ännu mörkare tider framåt. Omsättningen har gått ner från £ 116,9m till £ 115,7m, under de 12 månaderna till maj 2015 och löneuppgiften har ökat väsentligt från £ 69m till £ 83.7m – en siffra som inkluderar all personal men kommer att svällas med det belopp som betalas till spelarna.

En av rubrikerna i bokslutet är den enorma ökningen av Unibet styrelsens ersättning.Villa: s högst betalda ledare föregående år – trodde att Paul Faulkner, som avgick från sin roll som verkställande direktör i juli 2014 – fick 265 792 kronor. Den högst betalade regissören i de senaste kontona tjänade 1 255 779 kronor.

Lerner har länge försökt få klubban ur händerna och under “resultat och granskning av verksamheten” i rapporten noteras att ” gruppen fortsätter att säljas, men vid skrivetiden fanns inga aktiva diskussioner. ”

Lerner är nu mer fristående från klubben än Unibet någonsin och i januari utsåg Steve Hollis som ordförande efter att ha erkänt Villa har” inte varit på en stabil fot i minst fem år “.