A Vitaly Mutko az újonnan létrehozott orosz miniszterelnök-helyettes szerepét képviselte

Ugyanakkor a lépés nem elrettentés: a Mutko valóban újonnan létrehozott szerephez jutott, a sportért, az idegenforgalomért és az ifjúságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. Mutko botrány után sújtotta botrányát, különösen a széles körben elterjedt állami szponzorált dopingrendszer állítása alatt, de mindig érintetlen maradt.

a dopping-botrány egész ideje alatt. A Világ Doppingellenes Ügynökség júliusi jelentése, amely a nyári és téli sportok széles körben elterjedt doppingolását állította fogadási bónuszt össze az állami szervek összejátszásával, azt mondta, hogy “elképzelhetetlen”, hogy maga Mutko nem volt tudatában a fedezésnek.

azt is javasolta, hogy Mutko személyesen beavatkozhasson az orosz bajnokságban játszó külföldi labdarúgó pozitív doppingvizsgálatának fedezésére.A doppingellenes állítások tiltották az orosz sportolók versenytársait, kivéve az idei nyár folyamán versenyző orosz sportolókat, valamint egy általános tilalmat a paralimpiai csapat számára.

Az orosz tisztviselők a tilalmat politikailag ábrázolták ragaszkodva ahhoz, hogy a helyzet ne legyen rosszabb Oroszországban, mint máshol, annak ellenére, hogy Grigory Rodchenkov a bejelentő bizonyította, hogy az orosz hatóságok és a biztonsági szolgálatok összejátszásánál hatalmas verekedett doppingrendszert felügyelt.

A Mutko ismert angol nyelvéről ismert, amely a 2010-es orosz világbajnokságra vonatkozó beszédében volt vírusos, és számos későbbi félig online fogadóirodák érthető interjúban.A franciaországi Európa-bajnokság idején, az Oroszország és Anglia közötti játék után, Mutko kanyarogott, és az orosz rajongókra úgy tűnt, hogy erőszakos összecsapások zajlottak az állványokon.

Az ellentmondásos politikusnak még mindig nagy részvétel a 2018-as világbajnokság előkészítésében. Az orosz média azt javasolta, hogy továbbra is az esemény szervezőbizottságának vezetője maradjon, és új miniszterelnök-helyettese a sport felügyeletét is magában foglalja.

A múlt hónapban a Mutko az orosz labdarúgó-szövetség elnökeként is megválasztották. Az unió alelnöke, Nikita Simonyan, szerdán elmondta a Tass hírügynökségnek, sport fogadás online hogy várhatóan Mutko-t fogja tartani.

Pavel Kolobkov, aki korábban a Mutko helyettese volt, az új sportminiszter lett. >